Et projekt for at bryde tabuet

14. februar 2018

Engang i december måned blev jeg kontaktet af 3 søde pædagogstuderende. De var i gang med et eksamensprojekt omkring det at bryde tabuer. Det hele skulle ende ud i en installationskunst, som jeg skulle være en del af. Jeg ville selvfølgelig hellere end gerne hjælpe disse studerende med et fantastisk projekt, som forhåbentlig skulle ende ud i et godt resultat! Jeg havde lidt svært ved at forestille mig hvordan det hele skulle blive i sidste ende, men det blev ud over alt forventning!

Det hele startede med at jeg blev interviewet. Én uge senere skulle jeg møde op på VIA i Aarhus, hvor det hele skulle fremvises. Det var ikke kun mig der var blevet interviewet, men 3 andre som også er “anderledes” eller med til at bryde et helt andet tabu.

Rummet hvor det hele foregik i, var helt sort og fyldt med spotlights. På gulve og vægge var der billeder af øjne – øjne som de besøgende skulle føle sig overvåget af. For enden af rummet var der 4 døre, hvor vi som “anderledes” personer blev placeret bag en dør hver. De besøgende som deltog i denne interaktion blev lukket ind i rummet i én gruppe af 4-5 personer. De personer skulle gå ned til vores døre, åbne dem og føle sig beset af os. Føle hvordan det er at blive kigget på uden at kunne undgå blikkene. I mens kørte vores interviews i en sammenklippet lyd i baggrunden, som gav en helt særlig og intens stemning. Efter de havde åbnet hver dør, vendte de sig om og de 3 pædagogstuderende som stod bag dette projekt, skulle synge og spille “Born This Way” med Lady Gaga for at afslutte fremvisningen. Et helt fantastisk nummer, som beskriver hele situationen så godt!

Billederne er desværre ikke særlig gode, da de blev taget hurtigt under selve fremvisningen

Det var en god oplevelse, trods der desværre ikke dukkede så mange mennesker op til interaktionen. Det hele var så gennemført og godt lavet! Jeg håber trods alt de fik et godt resultat ud af det. Projekter som disse rykker ikke noget i det store billede, men alligevel betyder sådan nogle små projekter rigtig meget for mig. At nogle mennesker alligevel prøver at gøre en forskel og prøver at påvirke en lille gruppe mennesker er så stort!

 

//♥Peace Out♥//

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar