En knude i armen

30. september 2018

For mere end fem år siden opdagede jeg en kæmpe knude i armen. Jeg blev bange, panisk og fjern i øjeblikket. Jeg var sikker på det var kræft. Nu skulle jeg dø.

Den tanke endte jeg med at gå med i ca. fem år uden at gå til lægen. Jeg turde simpelthen ikke, i frygt for at jeg skulle til at have kemo og igennem et helved. Jeg havde jo allerede sat mig for i hovedet, at jeg havde fået kræft. Jeg ville langt hellere bare gå med sygdommen i al hemmelighed, end at jeg skulle til at blive endnu mere syg og miste mit hår. Det kunne jeg slet ikke klare tanken om. Jeg prøvede og trøste mig selv med flere gange, at det nok bare var en fedtknude, men alligevel lurede de dystre tanker stadigvæk lige under overfladen.

Da jeg fik decideret panikangst for et lille års tid siden, blev det virkelig frygteligt med tanken om den knude der bare kørte rundt i hovedet hele tiden. Jeg var dødsangst, så det gjorde det ikke bedre. Det fik mig ENDELIG til at gå til lægen. Knuden var rigtig stor, jeg frygtede det værste og med tanken om, at nu var det hele slut, tog jeg mig sammen og kom afsted.

Efter lægebesøget kunne jeg ånde lettet ud! Det var heldigvis “bare” en stor fedtknude i følge lægen, men jeg skulle for en sikkerheds skyld lige forbi sygehuset og have den scannet, for at se om det kunne være andet. Der fik jeg samme svar igen, heldigvis. Der skulle jeg så tage beslutningen om jeg ville have den fjernet. Det ville jeg! Den skulle bare væk nu. Om det så kostede et ekstra ar på både krop og sjæl, var jeg bedøvende ligeglad med. Den er stor, fylder rigtig meget på indersiden af overarmen og jeg bruger rigtig mange kræfter på at skjule den konstant.

Om to dage skal jeg derfor under kniven igen. Det er noget af en let operation, der kun varer 30 minutter, og jeg kommer hjem med det samme efter. Jeg skal dog i fuld narkose, da den jo som sagt er ret stor og sidder et besværligt sted. Men intet bekymrer mig. Det her bliver den letteste operation jeg skal igennem. Jeg er vant til at ligge 4-6 timer under kniven.

Jeg glæder mig til den er væk! Til jeg ikke længere skal tænke på at skjule den, bekymre mig og alt andet. Så hellere vise et ar frem. Og det gør jeg med glæde!

Og så vil jeg lige give et råd med på vejen.. For guds skyld, gå til læge med det samme, hvis du skulle opdage en knude eller andet der er usædvanligt. Det er desværre mange, der ikke får gode nyheder, som jeg gjorde. 🙏

//❤Peace Out ❤//

Relaterede Indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Tina 1. oktober 2018 at 14:28

  Åhh din pus med sådan en stor knude.
  Godt du alligevel til sidst kom til lægen, så de nu kan få den væk.
  Men jeg forstår godt du først ikke kunne overskue hvis det var kræft, kemo, tabe hår osv.
  Held og lykke og god bedring ønskes:-)

 • Svar Kenny 5. oktober 2018 at 21:29

  Hej Julie. Jeg fandt din blog her efter jeg havde set dine udsendelser på DR. Du er simpelthen en fantastisk kvinde, og jeg er sikker på du har n strålende fremtid foran dig. Håber du fortsætter med at skrive her, og evt skriver en bog.. Jeg er rimelig sikker på at du ville blive godt modtaget. 😉
  Helg og lykke med livet, og tak for at du delte dine inderste tanker med resten n af Danmark. Du har 100% gjort Danmark til et bedre og smukkere sted.
  Knus fra Bulgarien.

 • Svar Henriette 9. oktober 2018 at 13:05

  Håber alt gik godt med operationen!

 • Svar Helene 7. november 2018 at 20:26

  Kære Julie.
  Jeg så i dag en artikel, hvoraf det fremgik, at du har været udsat for at blive fotograferet af fremmede og meget fint beder dem rette henvendelse direkte til dig i stedet.

  Jeg fik lyst til at fortælle dig, at da jeg så billeder af dig, tog det lige 4 sekunder at forholde mig til, at din antopometri er atypisk, så fyldte det ikke mere.

  For du stråler af positiv karakter og er også fysisk smuk. Ikke typisk, men meget smuk. Du er faktisk også langt bedre til at lægge make-up end jeg 😉

  Tak for dit bidrag til verden – du gør den til et bedre sted.
  Mange glade hilsner, Helene.

 • Skriv kommentar