Søvnproblemer og angst

20. november 2018

 

Jeg har virkelig søvnbesvær. Det betyder der er rigtig mange dage i løbet af en uge jeg ikke får sovet, og jeg slet ikke kan hænge sammen. Jeg har gentagne gange nævnt problemet for både læge, psykiater osv., men intet hjælp var der at hente. Jeg skulle se tiden an. Mine søvnproblemer har stået på i flere år nu..

For nogle uger siden fik jeg nok. Jeg var helt færdig, kunne ikke tænke en hel tanke, jeg var rundforvirret og lignede en hængt kat. Jeg havde ikke sovet 4 ud af 5 dage på en uge. Jeg gik til lægen og nævnte det igen igen. Men nu skete der endelig noget og jeg fik indsovningspiller. Jeg ved ikke helt hvad jeg forventede for det var jo egentlig ret dumt. Jeg tør jo ikke tage nye piller og slet ikke af den slags med min dødsangst 🤦🏼‍♀️ Men altså.. Ville jeg have noget søvn eller skulle jeg lade min søvnløse nætter ødelægge mig endnu mere? Søvn tak! Jeg tog i mod dem, men der gik flere dage hvor jeg bare kiggede på æsken om aftenen og tænkte, jeg venter til i morgen. Jeg kan snildt sove uden dem i dag. Men det kunne jeg jo ikke. Jeg turde bare ikke tage dem.

Jeg endte med at tage en pille en tirsdag aften, og jeg var virkelig angst. Min krop begyndte allerede og reagere med det samme jeg havde slugt pillen. Jeg følte mig svimmel, følte jeg skulle til at besvime og fik faktisk den der følelse man får lige inden man falder i søvn i en narkose. Utrolig behagelig når man skal ligges i narkose, men ellers ikke. Det var frygteligt og jeg var ved at gribe telefonen flere gange fordi jeg var så utilpas. Jeg hankede op i mig selv og tænkte, fandme nej om jeg hele tiden skal være afhængige af andre folk fordi min angst styrer mig. Så jeg tog mig sammen, og klarede det selv. Jeg endte også med at falde i søvn kort tid efter. Heldigvis.

Der gik en uge, hvor jeg sov godt hver nat og jeg fik overvundet min angst. Men så ophørte det også. Jeg begyndte og blive afsindigt urolig i kroppen og kunne slet ikke være i mig selv en times tid efter jeg havde indtaget den indsovningspille. Altså det var nærmest et anfald, hvor jeg på ingen måder kunne holde ud og være i mig selv og oftest endte ud i panik og frustration som gjorde jeg blev ked af det til sidst. Jeg troede bare det måske var en bivirkning og de måske så ikke var så smarte for mig. Jeg har nemlig ikke læst bivirkningerne, for så går det helt galt. Det gik dog op for mig at det nok var min angst der tog styringen igen. Så typisk.

Så nu er jeg tilbage ved ingen søvn.. Vigtigst af alt var at jeg fik en lille sejr i hus, da jeg klarede mig selv den første nat hvor min angst tog kontrollen.

Det skal lige siges, at jeg har prøvet alverdens andre metoder, såsom mindfullness, naturlyde, afspændingsøvelser osv.

Relaterede Indlæg

1 Kommentar

 • Svar Tina 21. november 2018 at 0:16

  Jeg har selv utrolig dårlig søvn eller ofte slet ingen.
  Jeg får også indsovningspiller. Jeg drikke kamillete før natten. Jeg har en lavendelspray som jeg sprøjter på min hovedpude det kan hjælpe. Jeg har baldrianpiller/får også som te (naturligt sovemedicin), men ofte uden virkning.
  Min datter får også noget angst, hun har været ved at dø pga. hendes kræftsygdom.
  Hun tager Temesta det kan hjælpe.
  Prøv at se om din læge kan give dig dette, det kan hjælpe angsten/uroen.
  Jeg har en kat, som jeg putter med og den spinder, det gør mig rolig så jeg kan hvile kroppen nu søvnen ikke virker.
  Jeg håber du finder en vej til bedre søvn.

 • Skriv kommentar